Projecten

< < Terug

Restauratie '70 164

In Belgie, onder Luik, vond ik deze bordeaux rode 164 met Golde schuifdak in deels gedemonteerde toestand. Het is een hele strakke wagen, waar de antidreunplaten en originele dempingsmatten nog in liggen. Inmiddels heeft Jacco in Kootwijkerbroek de wagen gespoten, nadat de motorkap, deuren en kofferbak zijn gestraald. Het spuitwerk is erg mooi geworden en de afbouw schiet op. Het interieur zit erin, bumpers en grille erop, achterraam geplaatst, koplampen en achterlichten doen het de stuurbekrachtiger is aangesloten. Ben bezig met de remleidingen en de uitlaat, dan voorruit, de carburateurs en benzineleiding aan sluiten en dan zal de gereviseerd 6-pitter weer tot leven worden gewekt.

Geschiedenis.

De vorige eigenaar heeft de wagen gelast en de onderzijde vers in de tectyl gezet en is toen niet verder gekomen.
Met de wagen werden veel nieuwe onderdelen zoals clignateurs remmen, alsmede een extra B30A blok geleverd,

De wagen heeft een jaar of drie staan wachten op verdere restauratie maar in 2016 was het zover en is hij op professionele wijze strak gemaakt en gespoten door Jacco in Kootwijkerbroek.
Inmiddels zijn de deuren erin gehangen en afgemonteerd, ook de stuurbekrachtiging is gemonteerd.
Is een lust voor het oog met al die nieuwe of gereviseerde onderdelen.
De wagen is nog origineel voor wat betreft de antidreunplaten in de wafelstructuur op de bodem, ook de originele anti-dreun matten zitten er nog in.
Wat ik nog nooit had gezien zijn de inkepingen op de dorpels precies onder het draaipunt van alle portieren zitten, dit gaat dus vaak verloren bij vervanging,

This 164 was found in Belgium, near the city of Luik.
It was in good shape, some welding was done and the undercarriage was renewed and a fresh tectyl ainti-corrosion treatment was sprayed underneath.
Together with the car came a lot of new parts, brakes. front lights and a spare B30A with double Stromberg.
Also the car was equiiped with Liquid Gaz, LPG as we call it.